Staar-tomat aknalaual sai endale uue kodu

Taaskasutus aitab vähendada loodusvarade tarbimist, saastamist ja jäätmeteket ning soodustab säästvat arengut. Taaskasutuse korral on ökosüsteemi aineringed suletumad ning osutub võimalikuks ökoloogiline tasakaal.

Üks paremaid taaskasutuse viise potipõllumajanduses on tühjad malapakid millele saab uue elu suurepäraselt anda taimede pikeerimise juures.

Kaubanduses müüdavate istiku kassetid on küll ja hea ja mugav lahendus, kuid mitte aga alati parim lahendus. Ostmisel pead arvestama kasseti kõrgusega, et taimel oleks ikka ruumi juuri sirutada ja et ta seal ennast mugavalt tunneks. Mahla paki lõikad aga sobiva kõrgusega mini peenraks ja mure ongi murtud.

Suureks plussiks on veel hõbedased siseseinad mis armastavad päikest ja jagavad ka seda taimega. Meie staar-tomatid said pikeeritud ( ümber istutatud) tomatimahal pakkidesse.

Umbes nädalakese jooksul saab staar tomat oma uue keskonnaga paremini sõbraks ja hakkab siis jõudu koguma. Seniks tuleb lisaks pinnase niisutamisele ka taime pritsides hellitada. Seda ikka selleks, et ta saaks paremini niiskust, sest ümber istutamisel ei saa ta juurte kaudu kohe piisavalt niiskust. Hoiame siis meie staar-tomati sirgumisel silma peal ja anname ka teile teada mida järgmisena ette võtta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar