„Eesti Parim Toiduaine 2011”

Tootekonkursi „Eesti Parim Toiduaine 2011” kala-, pagari-, ja kondiitritoodete ning kastmete parimad selgunud

Eesti Parim pagaritoode 2011 - Leiburi Saib (tootja: Leibur AS). Ära märgiti Leiburi Ruks (tootja: Leibur AS), Tartu Mill Eesti Rukkitäisterajahu (tootja: AS Tartu Mill), pakendi idee ja teostuse poolest Wabariigi sari (tootja: AS Pere Leib Tootmine)

Eesti Parim kondiitritoode 2011 – Kalev Désirée täidisega šokolaadid (tootja: AS Kalev Chocolate Factory).

Eesti Parim kalatoode 2011 - BRIIS sari (tootja: DGM Shipping AS). Sellest sarjast märgiti ära külmutatud räimerümbad.

Eesti Parim kaste 2011 - Sinepikaste (tootja: AS Salvest). Ära märgiti mädarõikakaste (tootja: AS Salvest) ning kartulikaste (tootja: AS Põltsamaa Felix).

Tootekategooriate võitjad, kellele omistati „Eesti Parim Toiduaine 2011“ hõbemärgid olid:

Lihatootede kategoorias Ahjukael röstsibulaga küpsetuskarbis Rakvere Lihakombinaadilt ja valmistoodete kategoorias Suitsuribilihaga hernesupp AS’ilt Salvest.

Ära märgiti lihatoodetest:

- Delikatess täissuitsuvorst kanalihast – AS Tallegg

- Toorsuitsu seljafilee – AS Nõo Lihatööstus

- Juustumantlis täissuitsuvorst – AS Nõo Lihatööstus

Ning valmistoodetest:

- Väikesed pannkoogid – Saarioinen Eesti OÜ

- "Made to Go" võileibade sari - AS Lunden Food innovatiivse pakendi poolest

Eesti Parim Toiduaine 2011 hindamiskomisjoni kuuluvad Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete Instituudi pedagooge, Veterinaar- ja Toiduameti, Tarbijakaitse esindajaid, toitlustamisega tegelevate õppeasutuste pedagooge, ajakirjanikke, kokki. Komisjoni esimees on Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete Instituudi direktor professor Raivo Vokk.

„Eesti Parim Toiduaine 2011“ lõppkonkurss, kus valitakse kuldmärkide saajad - “Eesti Parim Toiduaine 2011”, “Eesti Parim Toit Tervisele 2011”, „Eesti Parim Mitte-alkohoolne Jook 2011“, „Eesti Parim Alkohoolne Jook 2011“.

Parimate väljakuulutamine toimub aprilli lõpus. Siis antakse üle ka “Eesti Parim Toiduaine Piirkonna Väikeettevõttelt 2011“ auhind.

allikas:Eesti toiduainetööstuse liit

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar