Toidukaupade tootja- ja jaehindade muutused märtsis

allikas: Eesti Konjunktuuriinstituut

EKI hinnavaatluste andmeil* võib öelda, et toidukaupade korvi jaehind kokku oli märtsis kõrgem kui veebruaris, kaubagrupiti toimus muutusi ka odavnemise suunas. Kauplustes odavnes kondita sealiha, broiler, jahutatud forell, lõhe, räim, kaerahelbed, mugulsibul ja välismaine tomat ning kurk.

Viimase kuuga kallinesid joogipiim 1,6%, või 1%, kohvikoor ja juust 0,5%, leib ja sai 0,6%, munad 0,8%, hakkliha 3%, nisujahu 1,4%, suhkur 1,8%, lahtine kartul 10,2%, kapsas 5,1%, porgand 28,3%, kohalik kurk 18,6%. Kõige kiiremini kallinesidki kauplustes kartul ja köögivili.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar