Peenemalt porgandist

Veidikene peenemas võtmes enim levinud kultuurtaime sätivad isuäratavalt mekkimiseks meie kulinaaria maastiku kahurvägi.

Bruschetta porgandi ja seentega

1 pikk Prantsuse sai, 2 keskmist mugulsibulat, 3 spl porgandikuubikuid, 3 spl peeneks hakitud tomatikuubikuid, 2 spl šampinjoni lõike, 1 spl basiilikut, 1 tl küüslaugukuubikuid, soola, musta pipart, praadimiseks õli, garneeringuks murulauku ja Parmesani juustu

Koori mugulsibul ning prae kergelt pannil koos küüslaugukuubikutega. Lisa porgandikuubikud ja prae veel kolm-neli minutit. Peale seda lisa ülejäänud köögiviljad ning prae segu valmimiseni, maitsesta soola ja pipraga. Lõika sai viiludeks ning rösti kergelt. Pane segu saiale ning raputa peale peeneks hakitud murulauk ja Parmesani juust.

autor: Rudolf Visnapuu

Porgandicappuccino

700 g Porgand
3 dl Köögiviljapuljong
Tume tükksuhkur
Sidrunimahl
Sool
Must pipar
30 g Maisitärklis
100 g Piim (1,8 %)
Valge tükksuhkur

Koori porgandid ja tükelda 3/4 kogusest väiksemaks. Keeda köögiviljapuljongis pehmeks. Püreesta koos puljongiga ja maitsesta sidrunimahla, tumeda tükksuhkru ja soola-pipraga. Tume tükksuhkur toob välja porgandile omase magusapoolse maitse, mida omakorda tasakaalustab sidrunimahl. Et supp oleks siidisem ja seistes ei kihistuks, lisa pisut vees lahustatud maisitärklist ja keeda läbi, et tärklis punduks.

autor: Indrek Kivisalu

Porgandi-astelpajuvaht

500 ml porgandimahla (värskelt pressitud)
200 g külmutatud astelpajumarju
100 g odrajahu
100 g suhkrut
10 g vanillisuhkrut

Pane keema porgandimahl, suhkur ja astelpajumarjad. Keeda paar minutit, purusta saumikseriga ja kurna läbi sõela. Keeda saadud mahlast, odrajahust ja vanillisuhkrust puder, jahuta ja vahusta seejärel kohevaks vahuks.

autor: Angeelika Uudeküll

Porgandimargarita

500 g naturaalset porgandimahla
50 g muscovado* suhkrut
20 g sidrunimahla
15 g vett
5 g želatiini
125 g külma naturaalset apelsiinimahla

Võta suhkur, pane potti ja lisa porgandimahlast 2-3 supilsikatäit. Lase keema ja lisa nüüd kogu ülejäänud porgandimahl koos sidruni mahlaga.
Ära enam keeda.

Sulata želatiin vees, lisa see käesojale porgandimahlasegule ja sega korralikult läbi.
Pane neljaks tunniks külmikusse ja seejärel ööpäevaks sügavkülma. Enne serveerimist võta sügavkülmast välja ja pane jäätunud mahl köögikombaini. Mikserda seni kuni jäätunud mahl on tükeldatud pisikesteks tükkideks.

Kaunista klaasi ääred suhkruga. Tõsta jäätunud mahlatükid klaasi ja kalla peale apelsinimahl. Serveeri värskendav kokteil ja naudi.

autor: Oleg Alasi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar