Küpsetamise revulutsioon




Maailma juhtivaid martsipanitootjaid, Taani päritolu Odense Marcipan pakub kõrgekvaliteedilisi martsipani- ja šokolaaditooteid, mis on mõeldud küpsetamiseks, magustoitude valmistmiseks ja miks
mitte ka niisama maiustamiseks. Odense hõrkude toodetega on igal perenaisel lihtne valmistada suurepäraseid maiustusi ja uhkeid küpsetisi argi- ning pidupäevadeks.

Just nii on kirjas meie enda kommivabriku Kalev kodulehel.
Seda selle pärast, et Kalev ja Odense panid juba mõndaaega tagasi martsipanid ja sokolaadid ühte kappi :) Samas kapis hoiab Kalev ka veel Vilma küpsetus segusid. Seega kõik hea ja parem ühes kapis.


Juba mõnda aeg tagasi
oli võimalik Kalev-ilt testimiseks saada Odense ja Vilma tooteid.
Et aga huvitavat veel huvitavamaks teha otsustasin kokku sobitada kaks täiesti erinevat asja.
Nimelt Vilma õhukese pizzapõhja pulbri ja Odense küpsetusmassi mis on segu mandlitest ja aprikoosituumadest, ja annab kookidele tugevama martsipanimaitse ja on suurepäraste küpsetamisomadustega.

Plaanis oli küpsetada õunakook pizzapõhjale ;P ehk siis mis võiks tulla küpsetise nimeks???
Kuna tegu on juba algusest peale veidra ettevõtmisega siis otsustasi ka nime veidike veidrama panna. Ja välja mõtlesin

Õuna koza*
*kooogi 2 esimest tähte ja pizza 2 viimast tähte

Valmista pizza taigen pakil trükitud juhendi järgi. Riivi taignasse jämeda riiviga 200g Odense küpsetusmassi ja sega taigen veelkorra korralikult läbi. Vormi taignast pizza põhi plaadile või vormi.
Siit maalt lase fantaasial lennata kuidas põhja katad. Millise õunaga? Kas kaneeliga või mitte? Kas tavalise või fariinisuhkruga. Vali endale sobivaim varjant. Martsipanine pizza põhi ja õunad sobisid imehästi. Muidugi karjus õnakook ka kohe jäätise järele, aga sellise eksprompt ideena kiirelt valminud Õuna koza realiseeriti ka ilma selleta kiiresti ära.

Kuna küpsetusmassit jäi täpselt pool alles sündis ka teine vahva retsept.

Martsipanine kirsi,-mustsõstra foccaccia
3dl piima
25 g pärmi
1tl soola
200g riivitud Odense küpsetusmassi
4sl õli
6-7dl jahu

kirsid
mustsõstrad
Valmista pärmitainas tavalisel viisil . Kummuta kerkinud tainas küpsetuspaberile ja patsuta ümarguseks kettaks. Vajuta õlise pöidlaga tainasse süvendid. Täida süvendid kirrside ja mustade sõstardega. Pintselda üle sulamargariiniga. Küpseta ahju alumises osas 200 juures 10-15 minutit. Serveerimisel sõelu veel peale tuhksuhkrut.

Kokkuvõttes Odense küpsetusmass ruulib täiega. 5PLUSS

Rohkem Kalevi, Odense ja Vilma toodetega saad tutvuda kalev.ee kodulehel ja parimates toidu blogides üle eesti.

NB! Tähelepanu tegemist on tõenäoliselt parimate maiustustega maailmas millest võib jääda sõltuvusse. Kõrvalmõjude tekkimisel ja magusa isu leevendamiseks pöördu lähimasse Kalevi sokolaadipoodi.

2 kommentaari:

  1. Mõlemad küpsetised kõlavad piisavalt huvitavalt, et järele katsetada :P

    VastaKustuta