Tegu on suupistega, mille teemal erinevad kokad, kes on Vabariigi Aastapäeva toitlustust pakkunud, on fantaseerinud. On ju mulgipuder eestlastele ainuomane ja heeringaski sobib antud konteksti. Et kokteiltikk pudru sees püsiks, tuleb puder eelnevalt tahkeks muuta- seda on tehtud siis muna lisamise ja praadimise teel.
1 keskmine kartul
30 g odrakruupe
Jozo soola
¼ kanamuna
Olivia toiduõli praadimiseks
1-2 soolaheeringafileed
punast sibulat
20 g Farmi toorjuustu
10 g Alma 20% hapukoort
Kaunistuseks värsket tilli või muud värsket ürti
Koorida kartul ning tükeldada suuremateks kuubikuteks. Panna koos kruupide ja näpuotsatäie soolaga vähesesse vette keema. Hautada tasasel tulel kuni kruubid on pehmed, vajadusel lisada vahepeal veel vett. Suruda kartulipudrurauaga ühtlasemaks massiks ning kontrollida maitset, vajadusel lisada veel soola. Jahutada ning segada sisse lahtiklopitud muna. Vormida väikesed suupistepätsikesed ning praadida pannil kuumas õlis krõbedaks. Tõsta majapidamispaberile nõrguma.
Segada kokku toorjuust ja hapukoor. Panna mass kondiitripritsi, kodutingimustes näiteks sileda kilekoti ühte nurka.
Tükeldada heeringafilee sobiva suurusega tükkideks.
Pigistada iga koogikese peale pisut hapukoorekreemi, asetada peale heeringatükk ning kaunistada suupiste punase sibula tükikesega.
Endine Vabariigi Presidendi Kantselei peakokk Indrek Kivisalu
retsept: kaupmees.ee
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar