Vastlapäeva klassika: Suitsukoodiga tummine hernesupp talverestoranist Neh














foto: Tiit Blaat / Eesti Ekspress



1 suurem seakoot
500 g kooritud ja kuivatatud herneid
1 loorberileht
väiksem kimp tüümiani
250 g porgandit
250 g porrulauku
250 g varssellerit
8 viilu head tumedat rukkileiba või pähklileiba, terasinepit
paar viilu saunasinki

Valmistamiseks

Pane herned ööseks likku. Järgmisel päeval pane koot, loorber, tüümian ja herned suuremasse potti, lisa vesi ning keeda, kuni herned on pehmed. Koori ja tükelda porgand, seller ja porrulauk. Supileemelt koori keetmise ajal ka usinalt vahtu. Kui proovides tunned, et herned on pehmed, võta sink leemest välja ning lase jahtuda. Potti jäänud herned purusta saumikseriga kreemjaks supiks ning lisa tükeldatud köögiviljad. Eemalda suitsukoodilt liha ja tükelda suupärasteks tükkideks ning lisa supile. Lase supp korraks keema ning maitsesta soola ja pipraga. Serveeri koos sinepi ja saunasingivõileivaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar