Kerge ja kompaktne matkatoit

Et korraliku matkakoti varustust vastavalt eeskirjadele pakkima hakata tuleb läbi lugeda ja ennast kurssi viia paljude pisiasjadega.

Asjade kaal, mida kaasa võtad, ei tohiks ületada 10-15% matkaja kehakaalust. Võta kaasa nii palju kui vajalik ja nii vähe kui võimalik!

Koti pakkimisel tuleb arvestada, et seljaga kohakuti ei jääks asju,millel on teravad servad jms. Toidupoolise pakkimisel väldi raskeid ja tugevaid pakendeid mis teevad varustuse ebamugavaks.

Ja kohe Kindlasti tuleb vältida toiduaineid, mis kergesti riknevad. Seega on üks ohutu ja mugav võimalus kaasa pakkida kuivatatu ehk dehüdreeritud toitu.

Kuivatamiseks sobib tavaliselt pime, kuiv, soe, puhas tuuletõmbega ruum, mis võiks olla ka ventileeritav. Et kõik tingimused kuivatamiseks oleksid ideaalsed ei vaja sa tegelikult midagi muud kui Midzu dehüdraatorit.täpsemalt loe: Midzu dehüdraator

Nagu ütleb vanasõna“Rege rauta suvel, vankrit paranda talvel“

Suvise matkatoidu valmistamisega võid alustada juba täna. Kuivatatud toit mis on pakitud korrektselt ja niiskuskindlalt säilib väga pikka aega.

Kindlasti ei piirdu kuivatamine aga ainult ravimtaimede, ürtide ja puuviljadega.

Kui sul on fantaasiat ja julgust katsetada erinevaid võimalusi dehüdreerimisel, mõistad peagi, et kuivatada võib kõike.

Alustuseks proovisin veidikene arglikult moodsasse kuivatus masinasse laial laotad "Ämbri salati"(Kaubandusvõrgus tuntud kui Toome salat mis koosneb kurgist, sibulast, porgandist, tillist, äädikast ja maitseainetest) Meie pere teeb seda ise suurde ämbrisse lisades veel eelolevale ka veidike küüslauku.

Kogu see rikkus mis marineeritult purki on pistetud säilib loomulikult kaua Kui aga avatud purk liiga kauaks seisma jääb võib uus elu kurgi purgis tärkama lüüa.

Siit tuli ka minul mõte, et mitte väärt kraami hukka lasta pistsin salati dehüdraatorisse.

Kiirelt kuivatatud salat kuivas üpriski kokku, aga järgmise pooliku purgiga kordub sama jne. jne. Suviseks matka hooajaks olen endale kindlasti juba kogunud kuivatatut purgi-kurkki piisavalt, et matkatoitu maitsestada.

Mõnusalt magus hapukas ja veidike küüslaugune krõbedik sobib väga hästi supile või kastmele särtsu andmiseks ja huvitavamaks muutmiseks. Samuti sobib üllatav krõbedik oma erilise õhkõrna tekstuuriga kaunistama ja maitsestama teisigi roogasid. Poolekilone kurgi purk kaalub nüüd korralikult pakitult kõigest paarkümmend grammi.

Sama võib teha veel teisepäeva herne ja hapukapsa supiga mis dehüdreerimis kangal kuivatades saab endale samuti uue tekstuuri, ning matkakotis võtab ruumi vähe ja lisa kilosid ei anna.

Toiduained paki lihtsalt kõik eraldi kilekottidesse, et neid ei rikuks niiskus ja enneaegne segunemine.

Nii lai kui on fantaasia nii palju on ka võimalusi toiduainete kuivatamisel.

Huvitavaid lähenemisi ja võimalusi dehüdreerimisel vahendame teiega ka edaspidi. Nii et jälgi mängu.

Midzu dehüdraatori ja palju muud huvitavat leiad: sojapood.ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar