Hea Maitse Talgute parimad selgunud!

Selleks korraks on siis Hea maitse talgud lõppenud.
Meira Eesti OÜ ja Maitsemeister otsustasid välja anda eripreemja talgulisele Eneken kelle hea mõtte ja soovitusega saate tutvuda allpool. Ning samuti läks loosi ka teistele vahvatele talgulistele Meiralt rohkelt maitsestamistooteid.
Võitjatega võtab Meira Eesti OÜ ühendust.

NB! Peagi tulemas uued talgud uutel teemadel

--

Tark mees on rääkinud: „Muusikas on kõigest seitse
nooti, aga mida kõike nende seitsme noodiga tehakse! Väga erinevat muusikat räpist klassikani. Sama on ka maitsetega !

Tuleb lihtsalt julgelt ja loominguliselt sobitada olemasolevaid maitseid erinevalt kokku.

Pole ju kellelegi saladuseks, et julge maitsestaja ja eksperimenteerija on juba ammu kasutanud soolastes toitudes magusat ja vastupidi.

Et avastada uusi maitsenüansse, pead lihtsalt olema loominguline.

Nii võime julgelt jõuludeks sahtlisse vedelema jäänud piparkoogi- ja glögimaitseainet kasutada suvisel grillipeol barbecue-mop kastmete maitsestamisel või valmis kartuliglasuuri kasutada julgelt nagu paneeringut teiste köögiviljade ,näiteks porgand, kaalikas jne glasuurimiseks. Ning suurepärased marineeritud seened ja garanteeritud tulemuse saad, kui kasutad kaubanduses leiduvat kurgimarineerimissegu. Isegi jäätist ja sokolaadi on miksitud küüslaugu ja pipraga, mis lõpptulemusena on meeldivalt üllatav.

Kui aga Sina tead samuti mõnda huvitavat, loomingulist ja julget lähenemisviisi maitsestamisel, siis anna sellest ka meile teada!

Saada oma nipp või hea mõte maili aadressile maitsemeister@windowslive.com

Teie poolt saadetud soovitusi, jagaksime hea meelega ka teistele "Hea Maitse Talgutel " maitsemeister.blogspot.com lehel.

Viimane päev Hea maitse talgutele kirjutada on 01.05.2011

02.05.2011 loosime kõigi talgutel osalejate vahel välja Meira poolt kolmele vahvale maitsestajale kotitäie väärt maitsestamistooteid (5 maitseainepurki, 5 maitseainekotti, ketsup, sinep, peenestatud meresool, kevadroheline pastapliiats uute nippide kirjapanekuks).

Ning lisaks eripreemia kõige huvitavamale ideele Meira kevadrohelise põlle ja seljakotitäie maitsestamistoodete näol.

------------------------------------

Talgulised räägivad:

ene: Olen proovinud kalamaitseainet hakkliha maitsestamisel. Tulemus on super-luks. Kotlett, pikkpoiss, frikadellid jne. Soovitan kindlasti kõigile :-P

*

Eneken L. : Tere, minu jaoks üks huvitav ja teistmoodi maitseelamus oli siis, kui tegin kaneeli-sidrunipipraga maitsestatud ahjukana. Paljudele ei pruugi meeldida,aga päris hea oli:)

*

Rutt: Tere, Minu kõige eredam maitseelamus on köögiviljaraguu mille koostisosi hautasin piimas lisades veel maitseks vanillikauna. Lõpp tulemus oli vägagi üllatav. Väikesed mustad täpid tegid selle veel vägagi efektseks. Annab ju vanillikaun meeldivat mekki mitte magusust.

*

Alar: Minu retsept : Õlis praadida küüslauguviilud(4tk),salaami vorst(100g) ja saiakuubikud(2viilu). Peale 5-7 minutid kõrgel temperatuuril praadimist lisada peeneks hakitud tomatid(2-3tk olenevalt soovitud maitse suunast). Lisada maitseained(till, pipar, sool) Peale praadimist lasta veidi jahtuda ja siis lisada lehtsalatit(2-3 suuremat lehte) (kogus 1:1 le ehk siis lehtsalatit võiks sisselõikuda samal kogusel, mis eelnevalt pannile sai pandud). Välimus ja maitse üllatavalt hea. Sobib väga paljude söökide kõrvale, näiteks riis ja makaronid..


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar