Endised pankurid meelitasid ETK krediitkaardiärisse

Endised hansapankurid Priit Põldoja ja Jan Andersoo müüsid ETK-le maha idee jaeketi klientidele finantsteenust pakkuda, konkurendid eelistavad sellise teenuse puhul aga koostööd pankadega.

ETK Grupp lõi Priit Põldoja ja Jan Andersoo verinoore finantsfirmaga COFI käed finantsteenuste pakkumiseks jaeketi klientidele. Ühisfirma ETK Finants toob esimesena aasta lõpuks turule krediitkaardi. "Tulin ideega Kati Kusmini juurde möödunud suvel, viimased pool aastat töötasime koos ETKga äriplaani välja," selgitas COFI ja ETK Finantsi nõukogu esimees Priit Põldoja eile. ETK Säästukaart on taskus 316 000 eestimaalasel.

"Loodame saada 70 000-80 000 krediitkaardiklienti. See teeb umbes 25% kliendibaasist ehk on märkimisväärne saavutus," rääkis Põldoja. Mis ajaks nii palju krediitkaardikliente ettevõttel olla võiks, Põldoja sõnul paika pandud ei ole.


Kasum läheb parema teeninduse pakkumisse. ETK juhatuse esimehe Kati Kusmini sõnul krediitkaardi teenust pankadelt, sarnaselt Stockmanni ja Kaubamajaga, ostma ei hakata. "Teenitav kasum ei lähe kuskil kaugel asuvatele pankuritele, vaid see suunatakse tarbija heaolu tõstmisesse tagasi kas siis poodide parendamise või klientidele pakutavate boonuste näol," selgitas Kusmin.

ETK Grupp

vanim ja suurim jaekaubanduskett Eestis

366 müügi- ja teenindusüksust üle Eestis, sh 256 ketimärgiga kauplust (Maksimarket, Konsum, A ja O)
netokäive 2010. aastal ligi 36 miljonit eurot (konsolideeritud
Eesti toidu- ja esmatarbekauba turu liider - turuosa 20,7% (2010. aasta andmetel)
Säästukaardi klientide ostud moodustasid tänavu veebruaris ligi 61% ETK grupi kogukäibest (2010. aastal 55%)

Äripäev, Kadrin Karner
05.04.2011

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar