Kamaluga kama

Grill-liha ja saslõki kõrval tõuseb suvel ausse eestlaste rahvustoit kama. Seda süüakse suvel lausa 10-te tonnide kaupa

Kamajahu bioloogiline väärtus on väga suur. Tänu täisterade ja herne jämejahvatusele säilib kamajahus kõik see hea, mida loodus teradesse pannud on.

Lisaks traditsioonilisele kamajoogile keefirist või jogurtist on veel mitmeid teisigi võimalusi kuidas kuldaväärt jahu kasutada.

Metsmarjavaht kamajahuga

1 dl 38% vahukoort
200 g kohupiima
vajadusel piima
0,5 dl kamajahu
suhkrut
5 dl metsmarju või mõnda paksemat moosi

Vahusta rõõsk koor, sega juurde kohupiim ning vajadusel veidi piima. Sega juurde kamajahu ja suhkur. Viimasena lisa terved mustikad või sega juurde sobiv moos.

Kama-trühvli-tuille

60 g võid
150 g suhkrut
0,5 apelsini koor
70 g apelsinimahla
55 g kamajahu

Vahusta või ja suhkur ning lisa seejärel jahu, peenelt riivitud apelsini koor ja mahl. Määri õhukese kihina küpsetuspaberile ja küpseta 180 ˚C juures 8–9 minutit. Võta ahjust välja, lase 1 minut jahtuda ja keera küpsised soojast peast rulli. Kaunistada võid šokolaadiga.

Kama ja pähkli kohupiimakreem

400 g kohupiimapastat
6 sl kamajahu
1 pk röstitud ja purustatud metsapähkleid
150 g külmutatud metsamarjasegu
150 ml Vana Tallinna likööri

Pane metsamarjad likööri sisse marineerima. Sega kausis kokku kohupiimapasta, kamajahu ja röstitud pähklid. Serveeri klaaspokaalis, lisa kaunistuseks marineeritud metsamarju.

Kama-kartuli rattad

Vaja läheb: 0,5 kg kartuleid, 120 ml piima, 0,5 tl soola, 2 muna, 1 dl kamajahu, 1 dl nisujahu.

Valmistamine: Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees ja lisa soe piim. Tambi tugevaks püreeks ja lisa munad. Sega korralikult ja lisa jahud. Vajadusel maitsesta soolaga. Vormi märgade kätega kanamuna suurused pallid ja vajuta need lapikuks. Küpseta 225 oC juures 15 minutit. Seda toitu võib pakkuda lisandiks mõnele kalaroale või süüa lihtsalt hapukoorega.

Sama retsepti järgi võid valmistada ka suupisteid. Selleks tuleb teha vaid väiksemad koogikesed ja suitsukalast võib neile peale teha kas salati või vahu.

Kama-jäätisekokteil

Vaja läheb: 4 dl vanillijäätist, 4 dl piima, 2 dl maasikaid, mustikaid või muid marju, 3 sl kamajahu.

Valmistamine: Vahusta jäätis ja piim saumikseriga, lisa sinna purustatud marjad ja kamajahu. Enne lauale andmist lase kokteilil 5 minutit seista.

Ja muide. Naiste seas pidi kamajahust, dušigeelist ja veest koosnev kehakoorija olema väga tõhus ja efektiivne vahend.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar