Piknik! See on kaunis loodus, Hea söök, jook ja sõbrad. Oled täiesti terve inimene ja pead seda kõike saama

Paki piknikukorvi soolaseid ja magusaid suupisteid. Osta bensiinijaamast autole kakskümmend liitrit pliivaba kütust ning kihuta loodusesse.

Päikselise ilmaga maitseb söök kõige paremini õues, värskes õhus.

Pikniku pidamiseks ei ole ühest retsepti, küll aga on mõned kindlad komponendid, mis ühelt mõnusalt värskeõhu einelt ei puudu. Need on südame ja armastusega valmistatud toidud ja hea seltskond.

Piknikuroogade ettevalmistamisel tuleks lähtuda sellest, et toit oleks lihtne ja kerge. Pikniku mõte ei olegi ju söömine, vaid time out argipäevadest.

Värske salati-mix

Piknikule sobivad hästi mitmesugused värsked salatid - tunnussõnad on kurk, tomat, jääsalat, hooaja saadused.

Ärge salatit kodus valmis segage, vaid jätke igale inimesele piknikul võimalus see ise sobivatest komponentidest kokku sobitada. Salatikastmete kohta kehtib sama reegel - need võiks karbiga eraldi kaasa võtta. Valmis segatuna kaotab toit ruttu oma meeldiva väljanägemise.

Nipp: Kuna kuumal suvepäeval piimatooted eriti päikest ei armasta võta kaasa termosega maitsestamata jogurtit mida saad samuti kasutada salatikastmena.

Toekas jätk

Paku väga lihtsaid toite, et tegemine kaua aega ei võtaks. Kindlasti peaks olema väiksemaid suupisteid ja kõhtu täitvad võileivad, mis on mugavad piknikule kaasa võtmiseks. Juustuküpsised, Erinevad juustusordid, marineeritud oliivid, päikesekuivatatud tomatid, ning teised eelroad on suurepärased piknikul näksimiseks.

Kõhtu täivad võileivad tee samuti kohapeal valmis. Nii saab igaüks endale ise sobiva suutäie vormistada. Kui teed need varem valmis ligunevad need lihtsalt läbi ja ei näe ka apetiitsed välja. Võimalusel haara kaasa suitsetatud, marineeritud või kauem säilivad tooted. Wabariigi leivasari paberkottides oma toote värskuse ja pikema säilivusajaga on piknikul parim leiva valik. Sest loodusõbralik paberkott ruulib :-)

Nipp: Viimse leivapuruni puhtaks söödud paberkoti saad veel rakendada taaskasutuses. Pane paberkotti veel poolenisti toored virsikud, ploomid, rohelised tomatid. Paberkotis valmivad viljad märksa kiiremini kui lihtsalt avatud korvis või taldrikul.

Meeldivalt magusad lõpu tiitrid

Naturaalsed ja maitsvad Wabariigi ühe ampsu suupiste küpsised kondenspiimaga, rosinate,sokolaadi ja kaeraga on mõnusaks krõbistamiseks ja magusa isu leevendamiseks hea valik. Kindlasti ei ole see päris piknik, kui sealt puuduvad maasikad mida võid vabalt süüa näiteks juba kaasa olevast maitsestamata jogurtist valmistatud Tõelise Eesti kamaga.

Jahutavaks joogiks

Viimase aja moetooteks on maitsestatud vesi. Värske vesi maitsestatud kas apelsini- ja kurgiviiludega või marjadega, mis parasjagu saadaval on parim alternatiiv poest ostetud veele.

Hästi sobib ka naturaalselt kääritatud kali mis jahedalt on samuti hea janukustutaja.

Kui aga oled ilma autota ja võid endale lubada ka veidikene veini, on nõu ja jõuga abiks sulle Veinisõber kes oma kogemuste ja teadmistega valib just teie komplekteeritud pikniku korvi sobiva veini. Joogi poolis on samuti kõige parem jahedana hoida termospudelis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar