Kaks kanget

Ühel ilusa päeval täpselt aastaaega tagasi valmistasin ette järjekordset pikniku.

Nagu ikka tuli ette võtta seegi kord pikniku korvi täitmiseks poering.

Kaubandusvõrgus korvi kuhjates haarasin rohelise oskonast kaasa poti verev oblikat ja murulauku mida olin plaaninud kasutada salatis. Verv oblikas ja murulauk olid vaieldamatult salati staarid. Tänutäheks otsustasin kahele kange anda veel ühe võimaluse.

Võtsin kätte ja istutasin taimed alles jäänud juurestikuga oma eriti rammusasse peenrasse.

Ülejäänud peenra elanikud võtsid uustulnukad kohe sõbralikult vastu. Ja ei läinudki väga kaua aega kui murulauk ennast juba uuesti sirutama hakkas. Oblikas ei saanud muidugi kehvem olla ja hakkas ka peenras korralikult laiutama. Salatit sai siis tegema hakata juba oma peenra saagiga. Peagi jõudis kätte sügis, seejärel pikk ja külm talv. Kaks kanget jäid puhkusele suure vähemalt kahe meetrise hange alla.

Kui kaua oodatud kevad ilmatuma hakkas sulasid kõrged hanged kiiresti.

Ja ka püsielanikud peenras hakkasid kenasti ennast järgimööda ülesse upitama.

Loomulikult ei saanud teistest kehvemad olla ka murulauk ja verev oblikas kes oma esimese kodu ja hypermarketi külmariiuli olid juba sootuks unustanud. Vohavad teised oma kange iseloomuga jõudsasti ning teevad teistele püsi asunikele juba silmad ette.

Kindlasti rikastan oma peenra rammusat mulda taas uute külalistega hypermarketi külmariiulilt, et anda neile uus elu ja loodan, et nemadki võtavad oma uue kasvu keskona kenasti vastu.

Uue elu algus ehks salat millest räägitakse ikka ja jälle

1 pott Verv oblikat, 2 sl oliiviõli, 1 väiksem šalottsibul, 0,5 tl Meira mahedat sinepit, 1 punt murulauku, 50 g sinihallitusjuustu, soola, pipart

Rebisin salatilehed sobiva suurusega tükkideks ja panin kaussi. Tükeldasin sibula, vispeldasin selle koos oliivõli ja sinepiga salatikastmeks, maitsestasin soola, pipraga. Lõikasin murulaugu väiksemaks, segasin kastmesse ja valsin kastme salatile. Murendasin peale sinihallitusjuust ja serveerisin grillitud ciabattal.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar