Q - Mitte lihtsalt barbecue


See juhtus ühel kenal laupäevasel päeval kui BBQ CLUB Q pidas taas oma järjekordset bbq pikniQ

Nagu igal aastal nii ka sellel korral oli BBQ CLUB Q ettevalmistanud mitme käigulise menüü kus siis valdavalt kõik road olid valmistatud kas bbq ahjus või grillil.

Piknik hea toidu ja joogiga võis alata.

Külaliste saabudes ootas kõiki ees värskendav valik Kadarbiku smuutisid millega igaüks sai esimese janu kustutatud. Mitte roolis olijaid rõõmustas aga Veinisõber pikniku jaoks hoolikalt valitud veinidega.

Menüü väliselt pakuti eelroa eelroaks eriti üllatusliku ja hästi maitsvat Rannamõisa broilerikintsuliha marineeritud Kadarbiku Peedi-tsitruse smuutiga.

Eelmisel õhtul smuutisse lesima pandud Rannamõisa broilerikintsuliha oli öö jooksul mõnusalt roosaks marineerinud ja keegi külalistest ajas kintsuliha uutmoodi väljanägemise pärast lausa pardiga segamini.

Eelroa eelroog maitstud oli kosta vaid kiidusõnu. Huvitav maitsekombinatsioon meeldis kõigile.

Järgmisena pakuti siis eelrooga milleks oli Grillitud pardirinnafilee siidrizelee, punapeedi balsamico ja odrajahu muffiniga. Rannamõisa Pardifilee valmistamine käis kähku. Nahale sälgud sisse, veidikene Meira meresoola ja purustatud pipart ja grillile. Kuumal grillil mõlemale poolele 2-3 minutit ja oligi valmis. Vahepeal kerkis küll leek lausa pardirinnafileest üle, aga sellest ei olnud midagi. Peale seda veidikeseks fooliumisse puhkama ja valmis ta oligi. Eelmisel õhtu Kadarbiku peedi smuutist kokku keedetud punapeedi balsamico, siidrizelee ja odrajahu muffin olid igati võrdsed kaaslased grillitud pardile. Huvitav kombinatsioon üllatas ka sellel korral külalisi.

Pearoog Madalal temperatuuril küpsetatud barbecue ahju seakael, kartulivormi, punasevini kastme ja Rabarberi viinas kergelt marineeritud õunaga oli vaieldamatult külaliste lemmik.

Liha mis oli ikka 4 tundi madal temperatuuril, niiskes ja suitsuses keskkonnas mõnulenud oli tõeliselt hõrk. Lisandiks koorene kartulivorm ja veinikaste mida külalised juba enne pearoa valmimist noolimas käisid. Saaremaa Rabarberi viinas marineeritud õunagi käidi ikka ja jälle juurde küsimas.

Lõpetuseks magusroog mis pidi küll algselt küpsema koogiks, aga juhuste kokku langemistel valmis sellest hoopis bbq ahjus brülee. Ehk siis lõpptulemuseks Kohupiima ja valge šokolaadi brülee, Wabariigi kaeraküpsisest ja Maasika rabarberi smuutist tehtud kreemi ja kama-pähklipraliineega
Siin räägib magustoit ise enda eest :-) Erilist tähelepanu pälvis muidugi lisandiks tehtut Wabariigi kaeraküpsisest ja Maasika rabarberi smuutist tehtud kreem. Soovijad said endale ka muidugi valmistamis õpetuse kaasa ja kuna üks külastajatest ei saanud kohapeal sellest veel isu täis, siis pidi ta õhtul kodus kohe suuremasse kaussi seda enesele eraldi tegema :-)

Kõigi rahulolevad näod tähendasid pikniku kordaminekut.

Õnnestunud pikniQ eest tänab BBQ CLUB Q oma kõige suuremaid sõpru Stoveman, Rannamõisa, Meira, Kadarbiku, Saaremaa Vodka, Veinisõber , Lihameister, Pere ja Mummi Trahter

Juba järgmisena võib BBQ CLUB Q huvitavaid maitsekombinatsioone maitsta 11.06.2011, Türil, Hea Toidu Festival - Grillfest 2011 võistkonna nime all STOVEMAN

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar