Sina peale sinepiga

Sinepit on aegade jooksul kasutatud väga mitmesugusel otstarbel, alates kurjade vaimude väljaajamisest kuni seksuaaltungi suurendamiseni. Samuti on sinep hea toidulisand väga paljude roogade juurde. Liha, kala ja köögiviljad saavad sinepi embuses endale täiesti uue tähenduse.

Sinepist eralduvad lõhnaained aitavad haistmismeele kaudu sööja seedeorganitel juba varakult toidu töötlemiseks valmistuda: hakkavad tegutsema süljenäärmed ning mao limaskesta rakud seavad end toidu vastuvõtmiseks valmis. See tagab omakorda, et inimene ei söö liiga palju, sest täiskõhutunne tekib õigel ajal.

Toidu makku jõudmisel töödeldakse maitseainete abil toidumassi tavapärasest aktiivsemalt ja hävitatakse saastebakterid. Toit on tänu sellele sooltes imendumiseks märksa paremini ette valmistatud.

Siidine kõrvitsa–kitsejuustupüree jõhvikate ja sinepiga grillitud Wabariigi sepikul

250g Marineeritud kõrvitsat, 50g kitsejuustu, 2 spl Meira mahedat sinepit, jõhvikaid, Wabariigi sepikut

Kurna marineeritud kõrvits. Sega või mikserda vähemalt ühe minuti jooksul omavahel hästi läbi kõrvits, kitsejuust, ja sinep. Seejärel lisa veidikene jõhvikaid ja sega veel õrnalt kord läbi jõhvikaid mitte purustamata. Grilli juba ettevalmistatud grillil Wabariigi sepiku viilud ja naudi särtsakat püreed eelroana või vahepalana.

Esmaklassiline pirnisinep

Vastavalt maitse eelistustele sega pirnimoos ja sinep üheks ning esmaklassiline lisand liharoale ongi valmis

Mehiselt mesine ja sinepine duet sealihale

Vaja läheb: 800 g sea kaelakarbonaadi, 60 g vedelat mett, 60 g Meira kanget sinepit, 40 g õli, veidi küüslauku, pipart, soola, grillmaitseainet.

Valmistamine: Maitsesta lihalõigud maitseaineseguga. Sega kokku mesi, sinep ja õli ning hakitud küüslauk. Hõõru kätega marinaad lihasse. Jäta maitsestuma.

Mitte eriti sale sinepikreem värskele salatile ja lõhele

3 dl vahukoort, 1 dl Meira mahedat sinepit, 1/2 dl fariinsuhkrut

Asetage salat ja lõhelõigud taldrikutele. Vahustage koor kõvaks kreemiks. Lisage sinep ja suhkur.
Kaunistage tilli ja sidruniga, lisage neid pisut ka kastmele.

Tuhat ja tuline ehk grillitud ja sinepiga marineeritud punapalgelise peedid

2 peeti, ½ dl (oliivi)õli, 1 sl Meira tulist sinepit, soola, musta purustatud pipart

Grillige koorimata peedid pool pehmeks, siis koorige ja lõigake viiludeks. Segage õlisse sinep, maitsestage soolaga ja pipraga ning valage peedilõikudele. Enne tarvitamist laske vähemalt 1 tund seista, et tuline kaste peedile elu sisse saaks puhuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar