Värske kartul varakult platsis

Kodumaine värske kartul kipub kohe-kohe turulettidele ning kes korra juba uue tuhli maitse suhu saanud, ei see enam vana taha. Kuigi kartul tundub olevat lihtne toiduaine, saab sellest teha ka tõelisi gurmeeroogi.

Aga, et värske mugul ka tõeliselt hästi maitseks tuleb temakesega hellalt ringi käia. Ainult õigesti keedetut värske kartul on tõeliselt nautitav.

Järgi kindlasti kõiki üksikasju! Ainult nii moodi võid nautida kõrgemat taset.

- Vali võrdse suurusega kartulid ja pese need õrnalt harjaga külmas vees.

- Kuumuta vesi keemiseni ja lisa maitseks 1-2 tl meresoola ning mõned tillivarred.

- Aseta kartulid ettevaatlikult keevasse vette. Vett on vaja nii palju, et kartulid oleksid vaevalt vees.

- Keeda kartulid kaane all küpseks. Keemisaeg varieerub sõltuvalt kartulite suurusest ja arvust. Proovi kartulite küpsust pooleksmurtud kokteilitiku jämedama otsaga: kui tikk vajub peaaegu keskpaigani kartulisse, on kartulid küpsed.

- Vala küpsete kartulite keeduvesi kohe ära ja pane pott ilma kaaneta veel hetkeks kuumale keeduplaadile, et niiskus läheks välja ja kartulitest ei tuleks vesiseid.

-Aseta kartulid serveerimisnõusse ja puista peale hakitud tilli. Kata kartulid puhta köögirätiku või majapidamispaberiga ja serveeri.

Heaks keedetud noored kartulid marineeritud lauguliste vinegrettiga

murulauku, karulauku, petersell, purustatud must pipar, soola, 4sl valgeveiniäädikat, 1dl õli, 1dl vett

Sega vinegrett valgeviniäädikast, õlis ja veest. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa peeneks hakitud murulauk, karulauk ja petersell. Raputa kaanega purgis segu hoolega. Marineeri kuumad kartulid ja serveeri suviste roogade kõrvale.

Varajase kartuli esimesed triibulised

varajasi kartuleid, grillvardaid, õli, meresoola

Pese kartulid ja keeda nad poolküpseks. Kui kasutad puidust grillvardaid, leota neid vees enne grillimist. Lükka kartulid vardasse, määri õliga ja grilli küpseks. Lõpuks puista pinnale veidi meresoola. Serveeri grillroa lisandina.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar