Veiselihaakadeemia Tartu Maamessil 2011


Eestlase toitumisharjumused on visad muutuma. Kui muu maailm eelistab üha enam vähese rasvasusega toitusid siis meil domineerib jätkubalt laual sealiha. MTÜ Liivimaa Lihaveise farmidest pärit veiselihast valmistasid kolmel messipäeval tippkokad hõrgutavaid praade ja andsid selgitusi , mida arvestada veiselihast toitude valmistamisel, et praad saaks kokkuvõttes hea.

Tänavu tehti mahlakat veisburgerit ja lämmi pinit ning degusteeriti austerlaste rahvusrooga keiser Franz Josephi ajast- Tafelspitzi. Proovida sai ka traditsioonilist ungarlaste guljashi.

Oma ala meistrid jagasid huvilistele retsepte. Kohapeal müüdi kaasa veiseliha tooteid, et kodus saaks juba rahulikumas miljöös tippkokkade eeskuju ise korrata.

Veiselihaakadeemia ühe eestvedaja Katrin Noorkõivu kinnitusel ei ole nende töö tühja jooksnud kui kümne aasta jooksul suureneks eestlaste veiseliha tarbimine 10-12 protsendi võrra.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar