Maasikas-Mitte lihtsalt magus mari



Maasika-kamajahuhõrgutis

Vaja läheb: 500 g maasikaid, 400 g 35protsendilist koort, 100 g kamajahu, 125 g suhkrut.

Valmistamine: vahusta rõõsk koor, lisa vähehaaval kamajahu ja maasikad. Maitsesta kreem suhkruga ja serveeri magustoidupokaalides. Soovi korral kaunista maasikate ja vahukooretupsudega.

Maasika-melonisalat grillitud kitsejuustu ja piparmündi-balsamico-vinegretiga

Vaja läheb: 30 g salatilehtede segu (jääsalat, friseesalat, ruccola-salat jne.), 50 g aedmaasikaid, 60 g melonit, 100 g kitsejuustu, musta pipart, tüümiani.

Kastmeks: 2 sl külmpressitud oliiviõli, 1 sl balsamico-äädikat, 1 tl mett, värsket hakitud piparmünti, soola, suhkrut

Valmistamine: Sega oliiviõlist, balsamico-äädikast ja meest salatikaste. Haki piparmünt peeneks ja lisa kastmesse. Maitsesta soola ja suhkruga ning pane külmkappi tõmbama. Pese ja kuivata salatilehed, rebi tükkideks ja pane taldrikule. Pese maasikad, lõika neljaks. Melonist tee kuulid ja pane need koos maasikatega taldrikule. Kitsejuustust lõika kettad ja küpseta neid mõni minut pannil või grillil ning maitsesta värskelt jahvatatud musta pipraga. Pane juustukettad taldrikule, kalla üle salatikastmega ja garneeri värske tüümianiga.

Maasika-avokaado-läätsesalat

1 väike karp maasikaid
1 küps avokaado
2 punast sibulat või Roscoff sibulat
2 varsselleri vart
1 roheline tšilli
2 dl musti ”kaviaariläätsesid” (Beluga läätsed) keedetult
1 dl tükeldatud peterselli

Kaste
1 laimi mahl ja riivitud koor
2-3 purustatud küüslauguküünt
2 spl valget balsamicot
4-6 spl külmpressitud, sidruniga maitsestatud avokaadoõli
Soola, pipart

Loputa ja kuivata läätsed, kui kasutad konservläätsesid. Kui kasutad kuivatatud läätsesid, vaata pakendi juhendit. Lõika ettevaatlikult maasikad lõikudeks, avokaado kuubikuteks ja varsseller viiludeks. Tükelda sibul ja tšilli. Sega kõik koostisosad. Valmista kaste segades kõik ained kokku ja kalla salatile.

Maasika sorbett piparmündi ja jääga

8 inimesele

500 g maasikaid
25 g suhkrut
100 ml vett
seesamiseemneid
jääkuubikuid

Värsked maasikad puhasta ja purusta blenderis, maitseks lisa suhkrut ja piparmündilehti. Seejärel kalla see mass sobivasse anumasse, mis pane 1 tunniks sügavkülmikusse.
Serveeri pokaalist, mille põhja pane jääkuubikud, seejärel külm sorbetipallike ning kõige peale raputa röstitud seesamiseemneid.

Lõkkel küpsetatud Camembert maasikatega

2-3 karpi Camembert’i
1 kg maasikaid
200 g mahedamaitselisi küpsiseid
1 sl murakalikööri

Paki juust paberist lahti, kuid jäta see ikkagi paberile. Lõika juust sektoriteks ja pane see siis koos hõbepaberiga kuumadele sütele. Küpseta, kuni juust hakkab sulama. Vala seejärel juustule natuke murakalikööri ning serveeri koos maasikate ja küpsistega.

Dessert Tõnis Siigurilt
Maasika ja tomati gazpacho, basiilikujäätis

• 1 tomat
• 5 suurt maasikat
• 1 spl suhkrut
soola ja pipart

Pese tomat ja maasikad. Eemalda tomatilt nahk ja varreosa, lõika tükkideks. Maasikatel eemalda tagaosa. Püreesta nuimikseriga maasikad, tomat ja maitseained. Nüüd kurna mass läbi tiheda kastmesõela. Lase saadud massil jahtuda külmkapis 15 minutit.
Basiilikujäätise valmistamiseks kasuta jäätise retsepti, selle erinevusega, et enne jäätisemasina käivitamist tuleb lisada imepeeneks püreestatud basiiliku pastat, umbes 4 spl.
Serveerides lisa gazpachole hakitud maasikad ja basiilikujäätis


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar