Kuuma ilma jahutuseks sobivad hästi külmad kohvijoogid


Traditsioonilisemad külmad kohvijoogid on jääcappuccino, caffe latte, frappuccino, frappe. Põhimõte on kõigil ühine – kokku on segatud purustatud jää, espresso, piim, suhkur. Kombineerimisvõimalusi on tohutult, jooki võib vahustada, serveerida jäätükkidel, lisada maitsesiirupit või mahla. Maitsvaid jooke saab väga edukalt ka koduste vahenditega valmistada, blenderit või espressomasinat selleks vaja pole.

Frappuccino

Vaja läheb: Espresso Casa(30 ml), valmistatud kvaliteetsest võimalikul värske röstiga kohvist; 6–7 jääkuubikut, 150 ml külma piima, soovi korral 10–15 ml suhkrusiirupit.

Valmistamine: Pane kõik ained blenderisse ja blenderda, kuni jää on purustatud ühtlaseks massiks.Serveeri kõrges klaasis kõrrega.

Nipp: Soovi korral võid lisada frappuccinole värskeid magusapoolseid marju: mustikaid, maasikaid, vaarikaid, musti sõstraid, miks mitte mõne värske piparmündi-, melissi- või mündilehe.

Jääkohv – kui tuleb piirduda presskannuga

Vaja läheb: 40–50 ml topeltkanget Kulta Katriina presskannukohvi, 6-7 kuubikut jääd, 140 ml külma Alma kohvimeistrite piima, soovi korral 10–15 ml suhkrusiirupit.

Valmistamine: Kõigepealt valmista topeltkange presskannukohv kvaliteetsest võimalikult värske röstiga kohvist, võttes umbes 40 g värskelt jahvatatud kohvi 300 ml filtreeritud vee kohta. Kasuta presskannukohvi tegemisel 92–96kraadist vett.

Lase kohvil tõmmata 3–3,5 minutit ja vala komponendid klaasi nagu traditsioonilise jääkohvi puhul või valmista blenderis frappuccino.

Kohv, mis jäi jääkohvi valmistades üle, vala kannust teise anumasse ja hoia seda suletuna külmkapis (säilib ühe ööpäeva).

Caff? Velutto

Luksuslik kohvimagustoit (kahele)

Vaja läheb | Extra Strong espressot(60 ml), 2 teelusikatäit vanillisiirupit, 2 teelusikatäit riivitud šokolaadi, 2 kuuli vanillijäätist, väike tassitäis (80 ml) purustatud jääd

Valmistamine | Vala kõik komponendid, välja arvatud jää, mikserisse ning sega korralikult. Serveeri kõrges klaasis koos purustatud jääga.

Passion Me

Vaja läheb | Segafredo Intermezzo - tõeline espressokohvi(pikk espresso ca 45 ml), 80 ml grenadillimahla, 2 teelusikatäis valget suhkrut, piparmündioks.

Valmistamine | Lahusta suhkur vastvalminud kohvis. Vala magustatud kohvi ja grenadillimahl šeikerisse, lisa piparmündioks ja 5-6 jääkuubikut. Raputa tugevalt ja serveeri kõrrega.

Külmad kohvijoogid sobivad väga hästi nautimiseks nii sõpradega aiapeol kui ka perega laupäeva kuuma hommikukohvi asemel

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar