Lihavõttemuna uputuse esmaabi!

Tihti on munadepühade ajal juhtunud ikka nii, et keedetud mune on kordades rohkem kui sööjaid. Kaunistamise ja koksimise rõõmu ära võtta lastel ju ka ei saa. Seega oled üsna nõutu peale suurt munade vahetamist, koksimist ja söömist mida ülejäänud munadega teha. Kohe järgmisel päeval mitte ei isuta enam munasalatit või munavõide järele.

Parim võimalus juba keedetud ja kooritud mune säilitada on marineerimine.

Keeda harilik äädikamarinaad loorberilehtede ja pipraga, lisa soola ja sorts suhkrut või kasuta Meira marineerimis segu. Aseta munad purki ja valada üleni peale jahtunud marinaad. Purk pealt kinni ja külmkappi. Kahe nädala pärast on hea suutäis valmis.

Sobib hästi mustale leivale, salatisse ja õllekõrvale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar