
Leivanädalal on välja kujunenud kindlad traditsioonid ja rituaalid, millest paljud toimuvad sellel aastal juba neljateistkümnendat korda.
4. oktoober – LEIVASEMINAR Tallinna Teeninduskoolis
Leivaseminar toimub Eesti koolide, lasteaedade ja söögikohtade toitlustusjuhtidele, kus esinevad leivatootjad, teadlased ja eksperdid.
Kell 10-10.30 – kogunemine, registreerimine
Kell 10.30 – Leivaseminari avamine
Kell 10.40-11.30 Uno Kaldmäe, Eesti Leivaliidu president ."Leivatootmisest, Leivaliidust ja Koolileivast."
Kell 11.30-12.30 Mai Maser, toitumisteadlane, arst. “Leiva kasulikkusest ja tervislikkusest”.
Kell 13.30-14.30 Ene Maadvere, EPM Kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna juhataja asetäitja. "Üldine toidukaubanduse turusituatsioon tänases Eestis"
14.30-15.30 Angeelika Udeküll, Laulasamaa SPA peakokk. "Leib kui toit ja tooraine, leiva kasutamise võimalused toidus"
6. oktoober – uudseleiva viimine Presidendilossi
6-8. oktoober – Põllumajandusministeeriumi ja ja Eesti Põllumajandusmuuseumi korraldatav rahvusvaheline rukkikonverents Tartus, Eesti Põllumajandusmuuseumis
Täpsem info: http://epm.ee/rye/program.html
8. oktoober - heategevuslik JCI ja Parem Elu Koolitus korraldatav Tervisepäev Tartu Lõunakeskuses
Eesti pikima tervisliku võileiva valmistamine. Kohapeal töötoad tervisliku toitumise ja eluterve mõtteviisi kohta. Täpsem info: http://tervisepaev.paremelu.ee/
8. oktoober - Leivanädala lõpetamine Eesti Põllumajandusmuuseumis
Toimuvad õpitoad, leivaküpsetamine, harivad mängud ja meelelahutus kogu perele.
Täpsem info: http://epm.ee/loikuspuha-perepaev/
9. oktoober - Lõikustänupüha tähistamise jumalateenistus Rannamõisa kirikus kell 10.30. Uudseleiva õnnistamine. Teenib õpetaja Aare Kimmel
Lisainfo:
Raivo Vilbaste
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar