Vee kõrvaldamine kõrvitsast pidurdab mikroobide elutegevust ja aeglustab biokeemiliste protsesside kulgemist. Kuivatatud kõrvitsa kvaliteet on seda kõrgem, mida madalamal temperatuuril ja mida kiiremini kuivatamisprotsess toimub.
Mizu dehüdraator on selleks kiireim ja paremini ventileeritud keskond kus seda kõike teha.
Dehüdreeritud kõrvitsal on mitmeid kasutamis mooduseid.
Sellisel kujul kuivatatud kõrvits sobib omavalmistatud müslidesse, kisselli sisse kui ka niisama nosimiseks - lastele on need eriti sobilikud kommi asemel pakkumiseks.
Teine väga huvitav võimalus on kuivatatud õhemaks lõigatud tüse sõber köögikombainis jahuks jahvatada. Kõrvitsa jahu!!! Väga põnev :-)

Lisa nüanssi kuivatamisel sain kõrvitsale anda kui ladusin kõrvitsa viilud tüümianiga vaheldumisi dehüdraatori restidele. Rest kõrvitsat, rest tüümiani, rest kõrvitsat, rest tüümiani jne.
Kõrvits viilud said väga kenasti endale tüümiani aktsendi juurde ja lisasid jahule väärtust.
Jahu võib segada väikese kogusena nii leiva kui saia taignasse või kasuta täiesti iseseisvana roogades kus nisujahu asenda meie väärt kraamiga.
Lase aga taas fantaasial lennata ja kasuta tervisliku kõrvitsa jahu julgelt toitude lisandina.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar