Valmistamiseks eemalda seasisefileelt kelmed, pruunista kiirelt kuumal pannil ja maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 100kraadises ahjus umbes tund. Serveerides pintselda pealt kuusevõrsesiirupiga. Lõika filee neljaks viiluks. Koori juurviljad ja lõika kangideks. Pruunista juurikakangid kuumal pannil, maitsesta hakitud ürtide, soola ja pipraga. Lõpuks piserda peale oliiviõli ja küpseta 180kraadises ahjus kergelt krõmpsuvaks.
Kastmeks ■200 ml punast veini ■100 ml demi glace kastet ■maizena kastmepaksendajat Keeda veini, kuni pool on ära keenud, lisa kastmepõhi ja paksenda õrnalt maizena’ga.
Peedikileks ■100 ml punapeedimahla ■50 g kukeseeni ■1 sibul ■2 küüslauguküünt ■soola ja pipart ■1 g agar-agarit ■5 g želatiini Valmistamiseks aja vesi keema, lisa hakitud seened, sibul ja küüslauk. Keeda pehmeks ja püreesta. Kuumuta püree keemiseni, lisa agar-agar ja keeda minuti jagu. Lisa punapeedimahl ja maitsesta. Vala segu maks. 2 mm paksuselt kilele ja pane ettevaatlikult külmkappi tarduma. Lõika koos kilega sobiva suurusega laastud, ja kata sellega kogu toit. Serveerides ära unusta kilet eemaldada. Kaunista praetud kukeseentega.
aalikas: Toit - Eesti Ekspress
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar