Kohustuslik vana aasta peolaual: Kergelt soolatud lõhe, kreftise murakamaitselise toorjuustuga


lõhe
1 lõhefilee
I sl mett
punt värsket tilli
peotäis meresoola
1 tl värskelt jahvatatud valget pipart

Kuivata lõhefilee majapidamispaberiga ning eemalda kõik luud. Seejärel määri filee meega, raputa üle soola, pipra ja värskelt tükeldatud tilliga ning keera toidukilesse. Lase külmkapis öö läbi seista. Eemalda seejärel kala pinnalt sool ja teised komponendid ning viiluta õhukesteks viiludeks.

muraka toorjuust
100 g maitsestamata toorjuustu
1 sl hakitud tilli ja basiilikut
natuke värskelt jahvatatud musta pipart
50 g murakamoosi
0,5 tl riivitud mädarõigast

Muraka toorjuustu valmistamiseks sega kõik komponendid omavahel ja maitsesta vajadusel soolaga.
Serveerimiseks tõsta muraka toorjuust lõheviiludele ning keera need rulli, serveeri röstsaia ja värske salatiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar