Eine sushi rongil

Kristiine keskus on end pärast remondijärgset avamist Baltikumis suurimaks kiitnud. Nii uhke kaubakatedraal vajab ka erilisi söögikohti. Paika, kus toit jooksval lindil nina ette sõidaks, pealinnas vist mujal polegi, nii et Gnomo kohvikuketi sushirong on tõepoolest ainulaadne.
Möödasõitvalt lindilt võib endale võtta, mis parasjagu meeltmööda. Toit on värvilistes kausikestes, igal värvil oma hind. Odavaim, helesinine, on üheeurone, kalleim, kollane, 4.40 eurot.

Jaapanlikku nunnufaktorit on neis naiivselt värvilistes kausikestes küll, aga rongi-idee töötab vaid siis, kui sööjaid on piisavalt. Minu kahel õhtusel külastusel piirdus sushirongi reisijate hulk viie-kuuega ja kokk ei riskinud linti liigsete kausikestega kuhjata.

Kogu menüüs leiduvat kraami saab ka ettekandjalt tellida – näiteks suppi ilmselt muul moel ei saagi. Koreapärane kuk su (punane kausike ehk 2.50 eurot) on küll tõepärane ja värske, aga maitselt vesine. Meriahvenaga suimono (2.50 eurot) seevastu on tulikuum ja tugevalt seesamine. Tõsi, kõhtu kummastki täis ei saa, rongile astunu peab igal juhul mitme kausitäie roogadega arvestama.

Üks parimaid palasid on valusalt keelde hammustav korea porgandisalat (1.80 eurot), aga ainult neile, kes tõsiselt vürtsikat toitu armastavad. Erk- (et mitte öelda mürk-)rohelistest vetikatest chuka salat (2.50 eurot) on küll värskendav, aga napp suutäis.

Sushi on lindil üsna värske – ses suhtes tasub koka ettevaatus end ära. Unagi ehk angerjasushi (3.20 eurot) on õige maitsev, kuid proovitust jätab parima mulje odavam ja toorjuustu sisaldav philadelphia maki (1.80 eurot). Kausikestes on enamasti kaks ühesugust pala, kuid aeg-ajalt purjetab mööda ka kollases kausis kolmene variant.

Kõht saab täis, aga arve kipub märkamatult üle pea kasvama.

allikas: ekspress.ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar