Unenäod toidust – mida need tegelikult tähendavad?

Oled dieedil ja nägid öösel unes, kuidas sõid üksinda terve koogi ära? Sattusid tagasi aega, mil elasid vanematekodus ja nautisid seal kartuleid ja liha? Või einestasid hoopis peenes prantsuse restoranis?

Hüpnoterapeut ja unenägude ekspert Kelly Sullivan Walden kirjutas portaalis mydaily.com, et toit, mida sööd ärkvel olles ja unes, viitab asjadele, millest püüad elus läbi närida või mida «seedid»; emotsionaalsetele sidemetele, mille järgi januned ning väärtushinnangutele, mida teistega jagad.

Ilmselt ei tule üllatusena, et inimesed, kes peavad dieeti, kipuvad sööki unes nägema (ja sellest päeval unistama). Kuid toit on igal juhul oluline osa elust ning üks mahlakamaid metafoore meie unenägudes.

Alljärgnevalt on nimetatud levinuimad unenäod toidust või söömisest, mille tagamaid Walden ka selgitas.

Kõht on nii tühi!

Kui näed unes, et oled näljane, siis küsi endalt, mille järele januned. Võid tunda puudust ajast, tähelepanust, romantikast, vaikusest, rahust, tunnustusest või tasust. Mida tasakaalu saavutamiseks vajad: rohkem armastust enda ellu, aega üksi olemiseks, loomingulist väljundit?

Ülesöömine

Lõhkemiseni söömine viitab samuti, et tunned emotsionaalses plaanis millestki puudust (umbes sama, kui oled range režiimiga dieedil). Kui nii, siis otsi tervislikke mooduseid, et toita enda enesehinnangut, loovust ja hinge (ehk mõnule mullivannis; ehi enda vannitoapeegel kuldtähekestega; tunnusta end nimekirjaga kümnest asjast, millega täna hästi toime tulid; tantsi meeleoluka muusika saatel jne).

Kiirtoit

Nähes unes kiirtoidurestoranis einestamist, küsi endalt, milles otsid kiiret lahendust. Ehk näitab uni, et ihkad kohest rahuldust – kindlat tulemust elus, tahtmata sellesse sügavamat hoolt ja tähelepanu investeerida.

Unes ja ilmsi sümboliseerib kiirtoit energiat, mille pikalt tarbimine võib kehale kahjuks tulla. Kui see tundub sinu kohta käivat, siis püüa enda elu ja heaolu vaadata laiemalt. Elu on pikk.. ja sa vajad selle pika teekonna läbimiseks tervet mõistust/keha/vaimu.

Köögiviljad

Võime arvata, mida ütleks Sigmund Freud, kui teaks, et näed unes porgandeid, sellerit või kurki. Kuid köögiviljad unenägudes tähistavad falloslike sümbolite asemel pigem enesearmastust, jõudu, head tervist ja et hoolitsed keha põhivajaduste eest.

Vastukäiv toit

Kui näed unes, et sööd midagi vastumeelset, siis mõtle, mida enda elus vägisi teed. Kas oled suhtes, mis ei toida sinu hinge või teed tööd, mis ei rikasta sinu intellekti?

Imemaitsev toit

Kui sööd unes tervislikku einet, mis viib keele alla, siis lubad endal nautida töö vilju. Saad elult, mida vajad ja tead edu retsepti. Usalda enda meeli, kui jätkad liikumist enda kõige ahvatlevama eesmärgi suunas.

Hõrgutiste valmistamine

Unenäos kokkaja rollis olemine viitab, et oled inimene, kellel on plaan... energia ja loovusega, et koostada tegevuskava. Samuti võib see uni tähistada sinu võimet teiste eest hoolitseda ja neile vaimutoitu pakkuda.

Läbinärimatu suutäis

Nähes und, milles sul on raskusi toidu mälumise või alla neelamisega, võid tegelikult kaaluda võimalusi, mille abil keeruline olukord lahendada. Sinu õnneks näitavad uuringud, et elus eesootava otsuse või väljakutse unes nägemine viitab, et kasutad päevavalguses antud probleemi osas loomingulist lähenemist.

Maiustused

Kui näed unes magustoitu, jäätist, kooki või teisi maiustusi, siis on aeg tähistada hästi tehtud tööd ja nautida head-paremat. Lubad endale magusat elu. Teisalt võib selline unenägu näidata, et käitud liiga imalalt – oled ebasiiras. Kui näed sama und ja oled dieedil, siis lubad endale kalorivaba ahvatlust, mida igatsed päriselus.


06.04.2011 12:26
Toimetas: Heleriin Adelbert
naine.postimees.ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar