Valio toob turule uue delikatessjuustu

Sel nädalal tuleb müügile uus Valio Võru juustutehases valmiv delikatessjuust Valio Lacey Swiss. Juustu leiab esialgu Stockmanni ja Tallinna Kaubamaja delikatesstoodete letist, kus ostjale lõigatakse sobiv juustukogus suuremast juustukangist. Peagi leiab Lacey Swiss juustu ka suuremates Selveri kauplustes.

Valio Lacey Swiss juust eristub teistest oma küllusliku maitse poolest, olles ühteaegu veidi magus ja kergelt mõrkjas. Maitselt meenutab uus juust kõige enam Šveitsi Emmentali tüüpi juustu, kuid oma õhulise ja pitsilise struktuuri poolest on ta lähedane Atleedile. Valio Lacey Swiss sobib hästi eraldi snäkiks kui ka võileibadele ja küpsetamiseks.


Tegu on sama juustuga, mis tähistas hiljuti aasta täitumist Ameerika Ühendriikide turul. Valio Eesti turundusjuhi Lauri Betlemi sõnul töötati Valio Lacey Swiss juust välja mitu aastat kestnud arendustöö tulemusel Ameerika turu jaoks, arvestades sealse tarbija maiste-eelistustega. „Kuna huvi uue juustu vastu on ka Eestis suur olnud ning juust on oma headust tõestanud, otsustasime kohalikku juustuvalikut rikastada ja Lacey Swissi Eestis müügile tuua,“ rääkis Betlem.

Lacey Swiss on Ameerikast pärit juustutüüp, mis sündis legendi järgi 80ndatel aastatel tööõnnetusena, kui Emmentali juustu partii ühel juustutootjal vastu taevast läks ja tulemuseks oli tavapärasest väiksemate aukudega ja kolmandiku võrra väiksema rasvasisaldusega juust. Kuid ajastus oli selliseks „tööõnnetuseks“ väga sobiv – üha enam pöörasid inimesed tähelepanu toodete rasvasisaldusele. Nii otsustatigi untsu läinud Emmentali turustada kui tervislikumat juustu ja see sai kiiresti populaarseks.

Alates eelmise aasta märtsist müüakse Võrus valmistatud Lacey Swissi peamiselt New Yorgi ja Bostoni piirkondade toidupoodide delikatesstoodete lettides, kus umbes 2,5-kilosest juustukangist lõigatakse just ostjale sobiv kogus. Kokku müüdi eelmisel aastal USAsse 255 tonni Valio Võru tehases valminud juustu, eesmärgiks on lähiaastatel koguseid kasvatada 1000 tonnini aastas.

allikas: toiduliit.ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar