Jõululauale grillitud lõhe ja punane vein

Punast veini soovitatakse tavaliselt liha kõrvale, kalaprae jaoks aga peetakse sobivamaks valget veini. Samas ei ole see absoluutne reegel. On valgeid veine, mis sarnaselt punasega kalaga sugugi ei sobi ning vastupidi, mõned punased veinid maitsevad kalaga väga hästi.

Marineeritud kala nõuab neutraalset valget veini, suitsukala aga lennukat valget, roséd või punast veini. Soojalt valmistatud kala saadavad lennukad valged veinid, aga praetud küpsetatud või grillitud kala juurde pakkuge temperamentseid valgeid, mõrumaid rosé ja tanniinirikkaid punaseid veine.

Sütel grillitud lõhe kerge fenkolisalatiga

veiniks: Pinot Noir, www.veinisober.ee

Üks ööpäev soolas hoitud lõhe lõigata portsjoniteks, määrida õliga ( siis ei kleepu resti külge ) ja grillida restil sütte kohal mõlemalt poolt 2-3 minutid. Serveerimisel võid peale jahvatada värsket musta pipart ja sidrunist pressitud mahla.

fenkolisalat kahele

fenkol ca 300 grammi hästi õhukeseks lõigatuna, 2 apelsini, rucolat või frissee salatit, 50 gr pekaani pähkleid purustatuna.

salatikaste

2 spl oliiviõli, 2 spl sidrunimahla, 1 spl teralist sinepit (Dijon)

Ehita salati koostisosadest salatipadi rohelisest salatist, sinna peale õhukesed fenkoliviilud, siis kooritud ja tükeldatud apelsin. Kõige peale pudista peeneks hakitud pekaani pähkel. Salatikaste ained sega omavahel ja kalla kaste lihtsalt salatile. Soovi korral maitsesta soola ja pipraga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar