Aegumatu jõuluklassika: Eggnog


17. sajandil oli ´nog ´ kange pruulitud õlu Inglismaal ja ´noggin ´oli väike õlle- või joogikann. Ameerikas oli üpris levinud lisada sellistele jookidele klopitud muna. Sellest tegevusest sai alguse Eggnog. Traditsiooniliselt tarbitakse Eggnog´i jõuluhommikul, sageli valmistatakse suures koguses. Neid võib maitse järgi munakollase või koorega paksemaks muuta või lisada piima, mis teeb kokteili vedelamaks. Seda kreemjat kokteili tehakse suhkrust, piimast, munakollasest ja brändist, rummist või bourbonist.

Serveeritakse külmana pikkades klaasides või punšikruusides, peale riputatakse muskaatpähklit. Võib valmistada külmana kui ka kuumana.

Võta 12 suurt, värsket ja kontrollitud kvaliteediga muna, valged ja kollased eraldi, 1/2 tl soola, 4 sl vanilliekstrakti, 450 g tuhksuhkrut, 2 l rõõska koort, 1 l tumedat rummi, brändit, konjakit või viskit, serveerimiseks veidi jahvatatud muskaatpähklit.

Klopi munakollased koos soola ja vanilliekstraktiga läbi. Vanilliekstrakti võib asendada vanillisuhkruga, segades selle enne munakollasele lisamist piisakese tumeda rummiga läbi.

Lisa pidevalt kloppides väikeste koguste kaupa segule tuhksuhkur. Sega hulka koor, lisa ka alkohol. Klopi ka munavalged tugevaks vahuks ja sega ülejäänud eggnog’i hulka. Pane jook pudelitesse ja lase külmkapis vähemalt ööpäeva seista, et maitsed seguneksid. Enne serveerimist puista joogile muskaatpähklit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar