17. sajandil oli ´nog ´ kange pruulitud õlu Inglismaal ja ´noggin ´oli väike õlle- või joogikann. Ameerikas oli üpris levinud lisada sellistele jookidele klopitud muna. Sellest tegevusest sai alguse Eggnog. Traditsiooniliselt tarbitakse Eggnog´i jõuluhommikul, sageli valmistatakse suures koguses. Neid võib maitse järgi munakollase või koorega paksemaks muuta või lisada piima, mis teeb kokteili vedelamaks. Seda kreemjat kokteili tehakse suhkrust, piimast, munakollasest ja brändist, rummist või bourbonist.
Serveeritakse külmana pikkades klaasides või punšikruusides, peale riputatakse muskaatpähklit. Võib valmistada külmana kui ka kuumana.
Klopi munakollased koos soola ja vanilliekstraktiga läbi. Vanilliekstrakti võib asendada vanillisuhkruga, segades selle enne munakollasele lisamist piisakese tumeda rummiga läbi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar